Mitsubishi Heavyn ja Samsungin pikkupumppuihin 1.3.2016 alkaen kierrätysmaksu

Keräys- ja kierrätysmaksu SER

Ympäristömme suojelu ja tulevien sukupolvien huomioiminen on meidän kaikkien tehtävä ja huolehdimme siitä osaltamme myös Combi Coolilla.
Ekologisuus on yhä keskeisempi tekijä kaikilla aloilla ja yhdessä voimme parantaa kulutustottumuksiamme. Jos käytöstä poistettavat sähkö- ja elektroniikkatuotteet
viedään tavallisten jätteiden joukkoon, niitä ei voida kierrättää ja ne voivat olla vahingollisia ympäristölle sekä myös ihmisen terveydelle, sillä ne saattavat sisältää myrkyllisiä aineita.
Velvollisuutemme on helpottaa kotitalouksissa käytettävien sähkö- ja elektroniikkatuotteiden jätelajittelua, jotta ne kerättäisiin ja kierrätettäisiin sopivalla tavalla.

Jätelajittelu ja oikea käsittely

SER-säädökset suosivat sähkö- ja elektroniikkatuotteiden jätelajittelua, jotta ne vietäisiin sopiviin kierrätyspisteisiin ja käsiteltäisiin asianmukaisesti sekä
mahdollisesti käytettäisiin osin uudelleen. Oikean käsittelyn ansiosta eräiden tuotteiden sisältämät myrkylliset aineet voidaan ottaa talteen ja parantaa niiden kierrätystä.

Kierrätysmaksu 1.3. alkaen

Mitsubishi Heavyn ja Samsungin pieniin lämpöpumppuihin lisätään 1.3.2016 alkaen kierrätysmaksu, jolla rahoitetaan niiden keräys, käsittely, ekologinen varastointi ja kierrätys.
Maksu näkyy erillisenä rivinä laskulla eikä näin ollen ole sisällytetty tuotteen myyntihintaan suoraan. Tämä SER-maksu vastaa tuotteen kierrätyksen kustannuksia.

Kierrätysmaksu on ulkoyksikölle 3,40€ ja sisäyksikölle 1,50€ (alv 0 %).